دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 3:21 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

درمان ارتودنسی با براکت های سرامیکی

ارتودنسی با براکت های سرامیکی یکی از پرکاربرد ترین شیوه های درمانی است که توسط متخصصان ارتودنسی انجام می ‌شود. براکت های سرامیکی از نظر ظاهری شبیه براکت های فلزی هستند. ولی تفاوتی که وجود دارد این است که براکت های سرامیکی شفاف و همرنگ دندان هستند.

بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند که برای درمان عارضه های دهان و فک از براکت های سرامیکی استفاده کنند. زیرا نسبت به براکت های فلزی کمتر جلب توجه می کنند. این می تواند یک مزیت بزرگ باشد و به افراد احساس بهتری بدهد. در ادامه قصد داریم به بررسی مزایا و معایب ارتودنسی با براکت های سرامیکی بپردازیم.

ceramic brackets Colorless

مزایای ارتودنسی با براکت های سرامیکی

  • براکت سرامیکی کمتر از براکت های فلزی قابل مشاهده هستند. زیرا مواد سرامیکی استفاده شده در این براکت ها می تواند شفاف یا همرنگ دندان باشد.
  • این براکت ها با سرعت بیشتری وضعیت دندان ها را تغییر می دهد. درمان ناهنجاری های دندان به واسطه براکت های سرامیکی چیزی در حدود 18 ماه به طول می انجامد. روش های رایج دیگری نیز وجود دارد که در آن ها از مواد شفاف و همرنگ دندان استفاده می شود. ولی طول درمان با استفاده از این روش ها افزایش می یابد حتی اگر دندان های فرد نیاز به اصلاح زیادی نداشته باشند. نکته دیگر این است که برخی از روش ها قادر نیستند ناهنجاری ‌هایی مانند مال اکلوژن را درمان کنند. ولی درمان این ناهنجاری به وسیله براکت های سرامیکی قابل انجام است.
  • شما می توانید با توجه به سلیقه خودتان رنگ براکت ها را انتخاب کنید. براکت های فلزی فقط در یک رنگ تولید می شوند و آن رنگ، نقره ای است. اما براکت سرامیکی در رنگ های مختلف و متنوعی تولید می شود که با توجه به سلیقه فرد قابل تهیه هستند.
  • ارتودنسی با براکت های سرامیکی اخلالی در تصویربرداری ایجاد نمی‌کند. اما براکت های فلزی می توانند سیگنال های ساطع شده توسط دستگاه تصویربرداری را مختل کنند.

 

معایب

  • درمان ناهنجاری های دندان به وسیله ارتودنسی با براکت های سرامیکی می ‌تواند هزینه زیادی به همراه داشته باشد. استفاده از این وسیله درمانی هزینه‌ ای بیشتر از براکت های فلزی برای بیمار به وجود می آورد.
  • براکت های سرامیکی از لحاظ ابعاد بزرگ تر از براکت های فلزی هستند. این موضوع می‌تواند سبب شود که تمیز کردن اطراف براکت ها سخت تر انجام شود. در صورت نرسیدن مسواک به مینای دندان و خط لثه، ممکن است عارضه هایی مانند ورم لثه و یا عقب نشینی لثه، فرد را درگیر کند و موجب ایجاد حساسیت در سطح دهان شود.
  • براکت سرامیکی بیشتر از براکت های فلزی در معرض شکستگی است. همچنین ممکن است در صورت شکسته شدن به مینای دندان ها آسیب برساند.
  • از آنجایی که براکت های سرامیکی شکننده تر هستند، ممکن است در صورت آسیب‌دیدگی مدام و نیاز به تعمیر، فرایند درمان به تأخیر بیفتد.
  • اتصالات الاستیکی استفاده شده در ارتودنسی با براکت های سرامیکی ممکن است به راحتی لکه دار شده و نیاز به تعویض پیدا کنند.

ceramic brackets Colorless

استفاده از براکت سرامیکی برای چه کسی مناسب است؟

  • اگر رشد دندان های شما کامل شده، می توانید از براکت سرامیکی استفاده نمایید. این امر سبب می شود که تصحیح ناهنجاری های دندان سریع تر به انجام برسد و احتمال شکستن براکت ها کمتر شود.
  • اگر می خواهید از براکت های ظریف استفاده کنید، براکت های سرامیکی انتخاب خوبی هستند. زیرا این براکت ها در اغلب اوقات به رنگ دندان ساخته می‌شوند و کمتر به چشم می‌آیند.
  • اگر مشغول کار تمام وقت و یا تحصیل هستید و نمی خواهید ارتودنسی شما توجه دیگران را به خود جلب کند، بهتر است از براکت سرامیکی استفاده نمایید.

ceramic brackets Colorless

طول درمان در مقایسه با براکت های فلزی

دوره درمان به وسیله براکت سرامیکی حدود یک سال و نیم الی سه سال طول می کشد. این زمان لازم است تا وضعیت دندان ها تغییر کرده و ناهنجاری‌های دندان بهبود پیدا کنند. در صورتی که درمان به واسطه براکت های فلزی از یک الی سه سال متغیر است. همچنین براکت های سرامیکی آنقدر بادوام نیستند. پس لازم است با حرکت کردن دندان ها، براکت ها را تعویض نمود تا تحت فشار آسیب نبینند. این موضوع می‌تواند سبب کند شدن فرایند درمان شود.

 

آیا براکت های سرامیکی لکه دار می شوند؟

براکت های سرامیکی به راحتی لکه دار نمی شوند اما اتصالات الاستیکی که برای نگه داشتن آن ها مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است تغییر رنگ داده و یا بر روی آن ها لکه ایجاد شود. در این قسمت به راه های جلوگیری از لکه دار شدن براکت سرامیکی می‌پردازیم:

  • بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و دندان ها را به وسیله نخ دندان تمیز کنید. این کمک می کند تا باقی مانده های غذا که ممکن است سبب ایجاد لکه شوند، پاک شده و از ایجاد لکه جلوگیری شود.
  • از خوردن غذاها و نوشیدنی‌هایی که سبب ایجاد لکه یا تغییر رنگ می شوند خودداری کنید. گوجه فرنگی، قهوه، نوشابه و چاشنی‌هایی مانند سس کچاپ و خردل از جمله عواملی هستند که می توانند سبب ایجاد لکه بر روی براکت شوند.
  • سیگار نکشید. زیرا سیگار کشیدن می‌تواند لکه های زرد رنگی را بر روی دندان و اجزای براکت ایجاد کند.
  • از خمیر دندان سفید کننده استفاده نکنید. مواد سفید کننده درون این خمیر دندان ها می توانند سبب شوند که سطح دندان شما سفید تر از قسمت های زیرین شود.

ceramic brackets Colorless

براکت های سرامیکی چقدر دوام دارند؟

براکت های سرامیکی نسبت به براکت های فلزی از دوام کمتری برخوردارند. زیرا استحکام سرامیک از فلز کمتر است. به طور کلی گفته می‌شود که احتمال شکستن براکت های سرامیکی دو برابر بیشتر از نوع فلزی آن است. پس اگر به طور حرفه ای به ورزش می پردازید و یا فعالیت های دهانی زیادی دارید، مثلاً سخنرانی می کنید یا آواز می خوانید، احتمالاً استفاده از براکت سرامیکی مناسب شما نخواهد بود و بهتر است از براکت های فلزی استفاده نمایید.

پس در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون نحوه استفاده از براکت های سرامیکی می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای آشنایی بیشتر با نحوه درمان ارتودنسی با براکتهای سرامیکی در دندانپزشکی پست اینستاگرام ما رو مشاهده بفرمایید.👇👇👇

instagram-drparvinkharazi درمان ارتودنسی با براکتهای سرامیکی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for دکتر خرازی
5 نظرات
Avatar for دکتر خرازی

[…] در زیر سعی کرده ایم تفاوت ها و همچنین هدف استفاده از ارتودنسی نامرئی و نایت گارد را به صورت جداگانه توضیح […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] در حین ارتودنسی سخت است و حتی ممکن است باعث جدا شدن براکت از روی دندان شو. بنابراین هنگام تهیه سبزیجات خام، آن ها […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] بحث ایمپلنت و ارتودنسی، مقدم بودن بریس بر کاشت ایمپلنت دارای مزایایی می باشد. از اینرو ممکن […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] با مشکلات عدم انجام درمان ارتودنسی یکی دیگر از مباحثی است که باید مورد توجه قرارگیرد. در […]