دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 4:46 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

درمان ارتودنسی در بزرگسالان

ارتودنسی در بزرگسالان به بهبود اعتماد به نفس و عزت نفس کمک کرده و نشان می دهد که برای اصلاح دندان های کج، شلوغ یا فاصله دار هرگز دیر نیست. اغلب بزرگسالان دغدغه ذهنی بسیاری دارند و نگرانی بیش از حد نسبت به زیبایی صورت و چهره نیز می‌تواند بر این موارد اضافه شود. این موضوع سبب می شود که بزرگسالان نیز مانند کودکان بخواهند به سمت درمان ارتودنسی سوق پیدا کنند. چه بخواهید لبخند خود را به جهت زیبایی بیشتر تغییر دهید یا مشکلات طولانی مدت بایت یا ناهنجاری های فک خود را برطرف کنید، ارتودنسی می تواند جوابگوی این نیاز شما باشد.

از طرفی، برخی از کودکان و نوجوانان برای صاف کردن دندان های دائمی خود و اصلاح ناهنجاری آن‌ها اقدام می‌کنند. اما با گذشت زمان ممکن است موقعیت دندان ها تغییر کرده و به شکل و ظاهر اولیه خود برگردند و مجدداً کج شوند. در چنین شرایطی لازم است مجدداً برای درمان ارتودنسی مراجعه کنند حتی اگر در سنین بزرگ‌سالی باشند. زیرا یکی از مهم‌ترین موارد برای درمان قطعی ارتودنسی ملاحظات پس از درمان است که باید با دقت فراوان توسط بیمار رعایت شود. وگرنه ناهنجاری های دندان و فک بازگشت می کنند.

 

Orthodontic for Adults

 

در چه مواردی ارتودنسی در بزرگسالان استفاده می شود؟

ارتودنسی در بزرگسالان می‌تواند در هر سنی انجام پذیرد. این مداخله درمانی ممکن است در موارد متعددی مورد استفاده قرار گیرد که عناوین زیر نمونه‌ای از این موارد هستند:

  • دندان های کج

  • مکان های شلوغ

  • دیاستما یا دندان های فاصله دار

  • اوربایت

  • اپن بایت

  • اندربایت

  • نیش عمیق

  • بی نظمی فک یا صورت

 

تفاوت بین ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان

شایع ترین گروه سنی که تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند کودکان بین ۱۰ تا ۱۴ سال هستند. دلیل این امر این است که تمام دندان های دائمی کودکان در این سنین رشد می کنند. هرگونه شلوغی دندان و یا مشکلات و ناهنجاری ها در طول سال ‌های نوجوانی مشهود است و می توان این دوره زمانی را مناسب استفاده از ارتودنسی دانست. بسیاری از کودکان نیز قبل از شروع دبیرستان برای درمان اقدام می‌کنند. تفاوت اصلی ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان این است که در بزرگسالی گزینه های درمانی کمتری در دسترس است. برای مثال نوجوانان می تواند علاوه بر بریس، از تجهیزات دیگری نظیر هدگیر، نگهدارنده فضا و یا گسترش دهنده کام استفاده کند. ولی بزرگسالان نمی توانند از این تجهیزات ارتودنسی استفاده کنند. زیرا فک آن‌ها به صورت کامل رشد کرده، در صورتی که فک کودکان هنوز در حال رشد است.

 

بزرگسالان چه گزینه های درمانی دارند؟

به طور معمول بسته به نیاز بیمار و تمایل او، متخصص ارتودنسی یکی از انواع بریس های زیر را برای انجام فرآیند درمانی توصیه می‌کند:

بریس های فلزی:

بریس های فلزی سنتی می تواند به عنوان یک گزینه درمانی مقرون به صرفه و موثر در نظر گرفته شود. بریس های فلزی شلوغی شدید یا خفیف دندان ها، مشکلات بایت و فاصله دندان ها را برطرف می کنند. این براکت های فلزی دارای دو رنگ طلایی و نقره ای هستند که بر روی آن ها نوارهای لاستیکی O شکل بسته می شوند. این مدل بریس ها با دوام و مستحکم بوده و می‌توانند برای درمان ناهنجاری های دندان موثر واقع شوند. بریس های فلزی سنتی در بین کودکان و نوجوانان رایج است. بزرگسالان نیز می توانند در صورتی که با قابل رویت بودن آن مشکلی نداشته باشند، از آن استفاده نمایند.

 

Orthodontics with metal braces Invisalign

 

بریس های سرامیکی:

بریس های سرامیکی که اغلب به آن ها بریس شفاف نیز گفته می شود شبیه به بریس های فلزی سنتی هستند و عملکردی مشابه آن دارند. این بریس ها همچنین به اندازه و شکل بریس های فلزی هستند. با این حال براکت های سرامیکی از سیم های کمانی و براکت های همرنگ دندان تشکیل شده‌اند، نه براکت های نقره ای و طلایی. در حالی که براکت های شفاف قابل مشاهده هستند، بسیاری از بزرگسالان و حتی نوجوانان آن ها را به بریس های فلزی ترجیح می‌دهند زیرا ظاهری دل‌پذیرتر ایجاد می کنند.

 

Orthodontics with ceramic braces

بریس های زبانی:

بریس های لینگوال یا زبانی نیز در دسته بریس های فلزی قرار می گیرند. با این حال به جای چسباندن آن‌ها به جلوی دندان، در پشت دندان آن‌ها را متصل می کنند. از آنجایی که این بریس به زبان نزدیک تر است و ممکن است با آن برخورد داشته باشد، استفاده از آن‌ می‌تواند ناراحت کننده باشد.

Orthodontics with lingual braces

 

براکت های شفاف:

براکت های شفاف ارتودنسی در بزرگسالان، یک شکل نسبتاً جدید و محبوب از درمان ارتودنسی است. اینویزیلاین معتبر ترین و شناخته شده ترین برند در این عرصه است. این الاینر ها یک گزینه عالی برای افراد جوان و مسن هستند. زیرا تقریبا نامرئی بوده و قابلیت جابجایی دارند. اگرچه براکت های شفاف فواید زیادی دارند اما عیب اصلی آن‌ها این است که نیاز به نگهداری و توجه ویژه دارند. همچنین شما باید به یاد داشته باشید که این وسیله را حداقل ۲۲ ساعت در روز مورد استفاده قرار دهید.

 

 Aligners Night Guard essix retainer mouth guard

 

مزایای استفاده از بریس ارتودنسی در بزرگسالان

بریس های بزرگسالان فواید زیادی دارند که شامل موارد زیر می باشند:

  • آن‌ها ظاهر دندان ها را بهبود می بخشند، ساختار صورت را بهتر سازماندهی می کنند و اعتماد به نفس فرد را افزایش می‌دهند.

  • بریس نه تنها سلامت دندان ها را بهبود می بخشد، بلکه سلامتی عمومی را نیز افزایش می دهد. به طور خاص مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای دندان های صاف آسان تر از دندان های نامنظم است. این مراقبت سبب جلوگیری از پوسیدگی دندان ها شده و سدی بر سر راه ایجاد بیماری لثه به حساب می‌آید. علاوه بر این اگر دندان ها و لثه های شما سالم باشند، بدن شما نیز سالم تر خواهد بود.

استفاده از ارتودنسی در بزرگسالان سبب اصلاح ناهنجاری های دندان و فک شده و ظاهری بهتر را برای افراد به ارمغان می آورد. درمان ارتودنسی در همه سنین امکان پذیر است و به طور قطع هیچ زمانی برای شروع این درمان دیر نخواهد بود. اما بهتر است هرچه زودتر نسبت به اصلاح ناهنجاری های دندان اقدام نمایید تا با عوارض ناشی از آن روبه‌رو نشوید. در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون نحوه درمان ارتودنسی در بزرگسالان می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for دکتر خرازی
2 نظرات
Avatar for دکتر خرازی

[…] طی درمان ارتودنسی دستگاه های ارتودنسی به دندان ها فشار اعمال می‌کنند تا […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] سریعتر نسبت به درمان ارتودنسی اقدام کنند. زیرا هر چه سن افراد بالاتر رود، شکل پذیری و تغییر استخوان فک و دندان نیز مشکل تر […]