دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 1:05 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

آشنایی با مشکلات ارتودنسی

استفاده از هر روش درمانی می تواند مشکلاتی را برای بیماران به وجود آورد. از این لحاظ ارتودنسی دندان نیز مستثنی نبوده و در واقع استفاده از آن می تواند مشکلات و عوارضی را برای بیماران به همراه داشته باشد. از همین رو لازم است به بررسی بیشتر مشکلات ارتودنسی بپردازیم.

آشنایی با مشکلات ارتودنسی

استفاده از ارتودنسی به عنوان یک روش درمانی به همان میزان که باعث از بین بردن ناهنجاری دندان ها و اصلاح طرح لبخند شما می شود، به همان میزان هم می تواند مشکلاتی را به وجود آورد. مشکلات ارتودنسی معمولا محدود بوده و در صورتی که فردی به توصیه های پزشکی توجه لازم را نداشته باشد و در واقع به این توصیه ها عمل نکند، به وجود می آیند. بنابراین قدم اول برای جلوگیری از چنین مشکلاتی توجه به توصیه های پزشک معالج می باشد.

ارتودنسی

از جمله مشکلات ارتودنسی که ممکن است برای بیماران به وجود آید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1_ بیماری های لثه: همان طور که می دانید گروهی از باکتری ها در حال فعالیت دائمی در محیط دهان شما هستند و در صورتی که بهداشت دهان و دندان ها به درستی انجام نشود امکان ایجاد بیماری های لثه وجود دارد. این موضوع در رابطه با افرادی که از ارتودنسی استفاده می کنند اهمیت دو چندان می یابد. در واقع با توجه به این که استفاده از براکت ها کار بهداشت دهان و دندان را سخت می کند، ممکن است مشکلاتی برای لثه ها به وجود آید.

2_ پوسیدگی دندان ها: از جمله مهم ترین مشکلات ارتودنسی می توان به پوسیدگی دندان ها اشاره کرد. براکت های به کار برده شده درارتودنسی باعث گیر کردن مواد غذایی در لا به لای دندان ها می شوند که ماندگاری این مواد غذایی بر روی دندان ها می تواند باعث پوسیدگی آن ها شود. به همین دلیل لازم است از مسواک های مخصوص ارتودنسی برای تمیز کردن دندان ها استفاده کندی. بهتر است نحوه ی مسواک زدن دندان ها را از پزشک معالجه خود بپرسید و دقیقا به همان شکل دندان ها را مسواک بزنید.

3_ تحلیل ریشه دندان: این مشکل ممکن است در همه ی افراد به وجود آید اما شدت آن در رابطه با افرادی که از ارتودنسی استفاده می کنند، بیشتر می باشد. البته تغییر جزئی در طول ریشه ی دندان برای افرادی که تحت درمان ارتودنسی هستند طبیعی است اما اگر این میزان بیشتر از حد معمول باشد به عنوان یکی از مشکلات ارتودنسی شناخته می شود و باید به سرعت مورد درمان قرار گیرد.

4_ ایجاد ناراحتی: استفاده از ارتودنسی ثابت ممکن است در روز های اولیه مشکلاتی را برای فرد به وجود آورد. این مشکلات می تواند مربوط به حرف زدن یا غذا خوردن فرد باشد. اما به مرور این مشکل رفع خواهد شد و در واقع فرد به حضور بریس ها در دهان خود عادت می کند. البته امروزه با روی کار آمدن ارتودنسی های متحرک این مشکل تا حدود بسیار زیادی حل شده است.

حل مشکلات ارتودنسی

مشکلات بریس های ارتودنسی

همان طور که می دانید یکی از مهم ترین قسمت های دستگاه های ارتودنسی، بریس ها می باشند. بریس ها سیم ها یا بند هایی برای نگه داشتن دستگاه ارتودنسی بر روی دندان ها می باشند. همان طور که اشاره شد مشکلات ارتودنسی معمولا مربوط به رعایت نکردن نکات بهداشتی می باشد. اما گاهی بریس های موجود در ارتودنسی هم می توانند مشکلاتی را برای فرد به وجود آورند. بنابراین از جمله مشکلات ارتودنسی که مربوط به بریس ها می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1_ شل شدن براکت ها: براکت های ارتودنسی از جنس فلز یا سرامیک می باشند که با استفاده از سیم به دندان ها وصل می شوند. گاهی اوقات خوردن یک ماده خوراکی سفت یا فشار وارد کردن به دندان ها می تواند باعث شل شدن براکت ها شود. در صورتی که براکت ها شل شوند ممکن است مشکلاتی را برای لثه، زبان و گونه ها به وجود آورند.

2_ شل شدن بند ها: یکی دیگر از مشکلات ارتودنسی شل شدن بند ها می باشد. بند ها نوعی حلقه های فلزی می باشند که به پشت دندان ها وصل می شوند. در صورت شل شدن بند ها ممکن است مشکلاتی برای لثه ها به وجود آید. بنابراین در صورتی که احساس کردید هر گونه تغییر در بند ها به وجود آمده است سریعا به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.

3_ سیم های شکسته یا بیرون زده: از متداول ترین مشکلات ارتودنسی می توان به شکستن ا بیرون زدن سیم ها اشاره کرد. اگراین مشکل برای شما هم به وجود آمد کافی است با استفاده از پاک کن انتهای مداد، سیم ها را به محل خود هدایت کنید. اگر این روش موثر نبود از موم ارتودنسی بر روی سیم ها استفاده کنید. اگر شکستن سیم ها باعث آسیب به لثه یا زبان شما شد حتما دهان خود را با مایع ضدعفونی کننده بشویید.

4_ شل شدن اسپیسر: اسپیسر حلقه ای پلاستیکی است که از آن در بین دندان ها استفاده می شود. این وسیله فضای لازم برای قرار دادن بند ها را به وجود می آورد. اما گاهی ممکن است که اسپیسر ها شل شده و یا از جای خود خارج شوند. در صورتی که هر یک از این موارد را مشاهده کردید به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.

مشکلات ارتودنسی

چگونه مشکلات ارتودنسی را کاهش دهیم؟

حال که با مشکلات ارتودنسی آشنا شدید ممکن است این سوال برای شما به وجود آمده باشد که چگونه می توان این مشکلات را کاهش داد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: همان طور که گفته شد مشکلات این روش درمانی معمولا ناشی از عدم رعایت بهداشت می باشد. بنابراین، لازم است در قدم اول نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت نمایید. مسواک زدن را به هیچ وجه فراموش نکنید. روزی 2 تا 3 بار مسواک بزنید. برای این کار حتما از مسواک های مخصوص ارتودنسی استفاده کنید و لا به لای دستگاه ارتودنسی را به طور کامل به وسیله ی مسواک تمیز کنید.

بهتر است از خوردن غذا های شیرین و چسبنده خودداری نمایید. چرا که پاک کردن این نوع غذا ها از روی دندان ها مشکل می باشد. در صورت استفاده از این مواد غذایی بهتر است دهان خود را با استفاده از محلول های ضدعفونی کننده حاوی فلوراید بشویید. از خوردن غذا های سفت مانند آجیل ها خودداری نمایید. چرا که خوردن چنین مواد سختی می تواند باعث فشار به دستگاه ارتودنسی شده و باعث جابجایی یا شل شدن اجزای آن شود. با توجه به این نکات می توانید از به وجود آمدن مشکلات ارتودنسی پیشگیری نمایید.

مشکلات ارتودنسی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]