دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 1:06 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی روشی نوین در حوزه ارتودنسی می باشد که استفاده از آن به سبب داشتن ویژگی ها و مزایای بالا به صورت چشمگیری افزایش یافته است. از جمله ویژگی های این نوع ارتودنسی می توان به قابل مشاهده نبودن آن اشاره کرد که از این جهت در حفظ زیبایی ظاهری نیز موثر می باشد.

از این رو برای آشنایی بیشتر با ارتودنسی نامرئی در این مقاله ما را همراهی کنید.

ارتودنسی نامرئی

این روز ها همه ی ما با نام ارتودنسی نامرئی به عنوان یکی از روش های ارتودنسی دندان آشنایی داریم. تا قبل از سال 1997 ارتودنسی ثابت تنها شیوه ی درمانی برای از بین بردن ناهنجاری های دندان ها شناخته می شد. شکل ظاهری براکت های به کار برده شده در روش ارتودنسی ثابت معمولا نوعی نارضایتی را در بین بیماران به وجود آورده بود که همین نارضایتی دلیلی بر به وجود آمدن شیوه های نوین در این حوزه شد.

در سال 1997 شرکت فناوری الاین برای اولین بار توانست ارتودنسی نامرئی را تولید و روانه بازار کند. براکت های به کار برده شده در این روش از جنس پلاستیک شفاف و بی رنگ بوده و به همین دلیل نام نامرئی را برای آن در نظر گرفته اند. در واقع به دلیل شفاف بودن پلاستیک به کار برده شده در آن، دستگاه ارتودنسی که بر روی دندان ها قرار گرفته شده است دیده نمی شود. همین مزیت باعث شده است تا افراد زیادی تمایل به استفاده از این نوع ارتودنسی داشته باشند.

ارتودنسی نامرئی

انواع ارتودنسی نامرئی

پیشرفت هایی که اخیرا در حوزه دندانپزشکی به وجود آمده است باعث شده است تا انواع مختلفی از ارتودنسی نامرئی روانه بازار شود. به طور کلی ارتودنسی نامرئی را در دو گروه ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک دسته بندی می کنند که متناسب با ناهنجاری های دندان ها و شرایط بیمار می توان از هر یک از این موارد استفاده کرد. حال در رابطه با هر یک از این موارد دسته بندی های دیگری نیز وجود دارد که این دسته بندی ها به قرار زیر می باشند.

1_ ارتودنسی لینگوال: در این روش سیم های ارتودنسی در سطح داخلی دندان ها قرار می گیرند. البته استفاده از این روش بسیار محدود است که علت این موضوع را قیمت بالای آن و مشکلاتی که برای بیمار در موقع حرف زدن و غذا خوردن به وجود می آورد، بیان می کنند.

برای کسب اطلاعت بیشتر به مقاله ی ” ارتودنسی دندان از داخل چیست؟ ” مراجعه کنید.

2_ ارتودنسی با پلاک های شفاف: این روش یکی از متداول ترین روش های ارتودنسی نامرئی می باشد. در این روش از نوعی پلاک های شفاف که قابل مشاهده نمی باشند، برای ردیف کردن دندان ها استفاده می کنند. در صورت استفاده از این نوع پلاک ها حتما باید هر دو یا سه هفته یک بار پلاک ها توسط پزشک متخصص تعویض شوند. البته لازم به ذکر است که این نوع ارتودنسی دندان برای هر نوع ناهنجاری مناسب نبوده و تشخیص آن بر عهده پزشک متخصص می باشد.

3_ ارتودنسی با براکت همرنگ دندان: همان طور که از نام این نوع ارتودنسی بر می آید براکت های به کار برده شده در آن همرنگ دندان ها می باشند و به همین دلیل قابل مشاهده نیستند. جنس براکت های به کار برده شده در این روش از جنس پلاستیک شفاف و یا سرامیک می باشد. این نوع براکت ها استحکام مناسبی داشته و هیچ مشکلی برای بیمار در هنگام حرف زدن یا غذا خوردن به وجود نخواهند آورد.

4_ ارتودنسی بدون سیم: این روش ارتودنسی نامرئی نوعی الاینر تراپی می باشد که با استفاده از تکنیک های روز دنیا به مرتب کردن دندان ها کمک می کند. در این روش متناسب با نیاز بیمار تعدادی ردیف کننده های دندانی برای بیمار طراحی می شوند که کار طراحی آن با استفاده از برنامه های پیشرفته کامپیوتری انجام می شود. این ردیف کننده ها بدون سیم و از جنس پلاستیک شفاف می باشند.

ارتودنسی دندان

مزایای ارتودنسی نامرئی

معمولا برای این که فردی از روش درمانی مورد نظر خود مطمئن شود به دنبال مزایای استفاده از آن روش می باشد. در رابطه با استفاده از ارتودنسی نامرئی هم این موضوع صادق می باشد و معمولا افراد با در نظر گرفتن مزایای آن اقدام به استفاده از آن می نمایند. از جمله مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • براکت های به کار برده شده در این نوع ارتودنسی به هنگام استفاده آسیب نمی بینند.
  • ظاهری شفاف داشته و زیبایی ظاهری مناسبی دارند.
  • تعداد دفعات مراجعه به پزشک کمتر بوده و زمان کمتری را برای ویزیت اختصاص می دهید.
  • هیچ گونه آسیب یا سایشی در دندان ها ایجاد نمی شود.

مراحل انجام ارتودنسی نامرئی

مراحل انجام ارتودنسی نامرئی شباهت بسیار زیادی با ارتودنسی های سنتی دارد و در واقع همان کار ها بر روی براکت های شفاف انجام می شود. مراحل انجام این روش به قرار زیر می باشد.

1_ در گام اول برای ساخت ارتودنسی لازم به انجام قالب گیری از دهان بیمار می باشد. امروزه برای این کار از دستگاه های پیشرفته ای همچون اسکنر های سه بعدی استفاده می کنند تا قالب ها بدون کوچک ترین خطایی ساخته شوند.

2_ در مرحله ی بعدی قالب ساخته شده به لابراتوار دندانپزشکی فرستاده می شود تا در آن جا با استفاده از برنامه های شبیه سازی قالب مورد نظر را در کامپیوتر شبیه سازی کنند. مدل شبیه سازی شده ی نهایی را با قالب اولیه مقایسه کرده و پس از رفع ایرادات احتمالی، قالب نهایی را با استفاده از موادی همچون پلاستیک شفاف یا سرامیک می سازند.

نکته ی مهمی که در ساخت قالب های نهایی وجود دارد این است که با توجه به این که این قالب ها هر دو تا سه هفته یک بار تعویض می شوند باید طرح کلی از آن در برنامه ی شبیه سازی به وجود آید تا طبق آن قالب های بعدی نیز طراحی و ساخته شوند. برای مثال اگر لازم است که دندانی 0.2 میلی متر جابجا شود باید در طراحی قالب ها تمام مراحل این 0.2 جابجایی در نظر گرفته شود و با توجه به مراحل آن قالب ها ساخته شوند.

3_ در مرحله ی آخر ارتودنسی نامرئی، قالب ها در اختیار پزشک معالج قرار می گیرند و پزشک متناسب با روند بهبودی بیمار قالب ها را در اختیار بیمار قرار می دهد.

انواع ارتودنسی نامرئی

قیمت ارتودنسی نامرئی

یکی از موضوعات مهم در حوزه دندانپزشکی موضوع قیمت ها می باشد. در رابطه با قیمت ارتودنسی نامرئی باید گفت که قیمت آن نسبت به روش های دیگر ارتودنسی بالاتر است. چرا که تعداد دفعاتی که براکت های ارتودنسی تعویض می شوند بالا بوده و در هر مرحله باید هزینه ای بابت ساخت این براکت ها در نظر گرفته شود. البته در تعیین قیمت نهایی عواملی همچون میزان ناهنجاری های دندان ها، طول دوره درمان، جنس مواد مورد استفاده، پزشک متخصص و … نیز تاثیرگذار می باشد که همه ی این موارد توسط پزشک تعیین می شوند.

هزینه ی ارتودنسی نامرئی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]