دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 29, 1403 9:46 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

اهمیت رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی

رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی از جمله مراقبت ها و نکات مهمی است که افراد دارای ارتودنسی باید به آن توجه کنند. بسیاری از افراد در دوران کودکی، نوجوانی و حتی در بزرگسالی تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند. استفاده از وسایل ارتودنسی مانند بریس مطمئناً لبخندی زیبا ایجاد می کند. اما استفاده از این روش درمانی دارای مراقبت ها و محدودیت هایی است. از جمله ی این محدودیت ها تغییر در رژیم غذایی است تا از آسیب به بریس ها و همچنین لثه و دندان جلوگیری شود. ما در این مقاله به بحث درباره رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی می پردازیم تا با آگاهی و رعایت این موضوع بتوان طول درمان ارتودنسی را کوتاه تر و نتیجه بخش تر کرد.

 

Soft fruits orthodontics

 

رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی در چند روز اول

چند روز اول استفاده از بریس ممکن است محدود کننده ترین زمان در رعایت رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی باشد. در طول این مدت، براکت، پین ها و چسب ها هنوز به صورت محکم و کامل روی دندان ثابت نشده اند. این به این معنی که در این مدت فرد باید فقط غذاهای نرم مصرف کند. زیرا هر گونه فشار به دندان ها موجب شل شدن و یا تغییر موقعیت بریس ها و براکت ها می شود. بنابراین در چند روز اول احتمالا بدترین دوران در طول ارتودنسی را تجربه خواهید. زیرا هم دندان ها و فک شما بریس ها عادت نکرده است و هم باید محدودیت های غذایی بیشتری را تحمل کنید.

 

Soft foods mashed potatoes

 

انواع خوراکی ها در رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی

داشتن ارتودنسی به این معنی نیست که شما باید نوع خاصی از غذاها را به صورت کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید. در واقع منظور این است که شما می توانید تمام خوراکی های قبل از ارتودنسی را مصرف کنید. اما ممکن است نوع و نحوه سرو آن کمی متفاوت تر باشد. در واقع می توان با ایجاد تغییرات کوچک در نحوه خوردن برخی غذاها، از خوردن غذاهایی که دوست دارید لذت ببرید. دانستن اینکه چه غذاهایی را می توانید یا نمی توانید در حین ارتودنسی بخورید به شما کمک می کند پس از اتمام درمان ارتودنسی به نتایج مطلوب برسید. جلوگیری از آسیب به سیم‌ها، باندها و براکت‌ها و همچنین جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان باید دغدغه شماره یک شما باشد. در ادامه لیستی از انواع غذاها ارائه شده که می تواند به شما در ایجاد یک رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی کمک کند.

 

food variety all kinds of meal

میوه ها

میوه جزء ضروری یک رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی است. توصیه می شود که کودکان روزانه 1 تا 2 فنجان میوه بخورند. با این حال نحوه انتخاب میوه و نحوه خوردن آن می تواند در حین ارتودنسی چالش برانگیز باشد. به‌عنوان مثال،  گاز زدن میوه‌های سفت، مانند سیب، به دلیل براکت‌هایی که روی دندان‌ها قرار دارند، می‌تواند بسیار سخت باشد. گلابی نارس و هلو نیز همین مشکل را ایجاد می کنند. برای مصرف اینگونه میوه ها می توان آنها به قطعات کوچکتری تقسیم کرد تا بتوان با دندان عقبی آنها را جوید. خوردن میوه های نرم معمولا مشکلی ایجاد نمی کند مگر در زمان هایی که بریس ها حساس شده باشند مانند زمان تعویض و یا شل و سفت کردن آنها.

 

Types of fruits in orthodontics

 

سبزیجات

نکته دیگری که در رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی  وجود دارد استفاده از سبزیجات است. سبزیجات ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای رشد بدن را فراهم می کنند. مانند میوه، سبزیجات نیز برای افرادی که از بریس استفاده می کنند باید کمی متفاوت تهیه شوند. جویدن سبزیجات سفت و خام مانند هویج، گل کلم و کلم بروکلی در حین ارتودنسی سخت است و حتی ممکن است باعث جدا شدن براکت از روی دندان شو. بنابراین هنگام تهیه سبزیجات خام، آن ها را به قطعات لقمه ای برش دهید که به راحتی با دندان های عقب جویده شوند. بخارپز و آب پز کردن سبزیجات به نرم شدن و راحت جویده شدن آنها نیز کمک می کند.

 

type of vegetables and fruits

 

دانه ها و غلات

استفاده از غلات در رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی دارای محدودیت بیشتری نسبت به میوه و سبزیجات است.غلات فیبر، آهن و بسیاری دیگر از مواد مغذی مورد نیاز شما را تامین می کنند غلات ارزش غذایی بهینه و کاملی دارد که نمیتوان آنها از رژیم غذایی حتی در زمان ارتودنسی حذف کرد. برای استفاده از غلات می توان آنها آسیاب کرد و یا به صورت با سایر غذاها مخلوط و استفاده کرد. نحوه آسیاب غلات نیز مهم است. چرا که علات اگر به صورت کامل آسیاب نشوند ممکن است در بین بریس و براکت ها گیر کنند و تمیز کردن و برداشتن آنها سخت باشد. بنابراین از خوردن دانه های کوچک مانند شاهدانه و … خودداری کنید.

 

nuts and Grains and cereals2

 

لبنیات

استخوان ها و دندان های قوی متکی به رژیم غذایی غنی از کلسیم است. محصولات لبنی کلسیم، ویتامین D، پتاسیم و حتی پروتئین را در اختیار ما قرار می دهند. محصولات لبنی یک انتخاب عالی برای استفاده کنندگان از بریس هستند زیرا اکثر محصولات لبنی نرم هستند و نیاز به جویدن بسیار کمی دارند. از میان انواع محصولات لبنی مانند شیر کم چرب، پنیر کم چرب و ماست کم چرب انتخاب کنید. به راحتی با بریس مصرف می شود.

 

dairyor in thodontics

گوشت

گوشت پروتئین و آهن را تامین می کند. هر دو به ویژه برای بدن در حال رشد ضروری هستند. با این حال، گوشت برای استفاده کنندگان از بریس مشکل ایجاد می کند، زیرا فیبری است و جویدن آن را سخت می کند. گوشت رشته ای اغلب در بریس ها یا بین دندان ها گیر می کند. جویدن برش‌های سخت می‌تواند آنقدر سخت باشد که در نهایت نوارهایی را که اطراف دندان‌های آسیاب را احاطه کرده‌اند، شل می‌کند. برخی از گوشت ها در رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی  شامل ماهی، مرغ، و گوشت گاو  بدون چربی است.

 

type of Meat

تنوع در رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی

در نهایت نکته مهمی که در رژیم غذایی در حین ارتودنسی اهمیت دارد این است که غذا خوردن با بریس نباید خسته کننده باشد. اکنون که می‌دانید با بریس چه چیزی می‌توانید بخورید و چه چیزی را نمی‌توانید بخورید، می‌توانید از میان طیف گسترده‌ای از غذاهای مناسب ارتودنسی را انتخاب کنید که به راحتی در دسترس هستند و به راحتی آماده می‌شوند. سعی کنید از همه گروه های غذایی ذکر شده در بالا، انواع غذاها را انتخاب کنید. اطمینان از سالم ماندن رژیم غذایی شما در طول درمان ارتودنسی به اندازه نتیجه کلی درمان مهم است.

پس در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون رژیم غذایی مناسب در حین ارتودنسی می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for دکتر خرازی
1 نظرات
Avatar for دکتر خرازی

[…] و براکت ها روی دندان ها می تواند محدودیت هایی را هنگام غذا خوردن ایجاد کند. در حین ارتودنسی باید از خوردن غذاهای سخت و […]