دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 29, 1403 9:46 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

بررسی تاثیرات ایمپلنت و ارتودنسی بر یکدیگر و مسایل مرتبط با آنها

ایمپلنت و ارتودنسی؛ دو روش رایج درمانی در زیبایی دندان

در زمینه زیبایی دندان و لبخند روش های درمانی رایج و مهمی که می توان به آنها اشاره کرد، کاشت ایمپلنت و ارتودنسی می باشد. دندان های از دست رفته و نامرتب را می توان با استفاده از بررسی تاثیرات ایمپلنت و ارتودنسی بر یکدیگر تا حد زیادی ترمیم و مرتب نمود. ایمپلنت دندان جایگزینی دائمی برای دندان از دست رفته  است. در این روش درمانی جراح یک پایه تیتانیومی را در استخوان فک می کارد تا از آن به عنوان محل نصب تاج دندان استفاده کند. اینکه انجام کدام یک از اقدامات در اولویت قرار دارد به عهده دندانپزشک است. گاهی نیاز است که ابتدا ایمپلنت انجام دهید و سپس برای نتیجه گیری بهتر، ارتودنسی انجام شود. در شرایط دیگر ممکن است ابتدا ارتودنسی انجام شود و سپس از ایمپلنت استفاده گردد. ما در این مقاله به بررسی ایمپلنت و ارتودنسی و تاثیر آنها بر نتایج یکدیگر می پردازیم.

 

Implants in orthodontics-temp-anchorage-device

انجام ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت

در بحث ایمپلنت و ارتودنسی، مقدم بودن بریس بر کاشت ایمپلنت دارای مزایایی می باشد. از اینرو ممکن است که دندانپزشک با توجه به دندان های بیمار ابتدا ارتودنسی را تجویز نماید. یکی از مهم ترین مزایای آن این است که دندان های موجود در فک، بدون هیچگونه مانعی ( پایه تیتانیومی ایمپلنت ) جابجا می شوند. همچنین استفاده ارتودنسی موجب ایجاد یک فاصله ایده آل برای قرار گرفتن ایمپلنت می شوند و در واقع فضای کافی برای کاشت ایمپلنت را ایجاد می کند. از دیگر مزایای انجام ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت این است که دندان ها در یک تراز قرار گرفته و کار کاشتن دندان را راحت تر می کنند.

ایمپلنت به عنوان کمکی برای درمان ارتودنسی

از دیگر نکاتی که در مبحث ایمپلنت و ارتودنسی باید به آن توجه کرد این است که، گاهی اوقات، دندانی که از دست می‌رود دقیقاً همان دندانی است که ارتودنتیست به‌ عنوان یک نقطه لنگر برای صاف کردن دندان‌ها نیاز دارد. بنابراین گاهی اوقات قبل از انجام ارتودنسی نیاز به کاشت ایمپلنت می باشد. در این صورت تکه گاه و ساختار لازم  برای حرکت دندان ها و انجام ارتودنسی فراهم می گردد. در واقع در بعضی مواقع به دلیل از دست رفتن دندان های اصلی برای ایجاد لنگر از ارتودنسی، نیاز به کاشت ایمپلنت است. در این حالت از پایه های کوچک تیتانیومی می توان فقط به منظور ایجاد نقاط لنگر برای درمان ارتودنسی استفاده کرد. این پایه ها که دستگاه‌های لنگر موقت (TADs) نامیده می‌شوند، می‌توانند موجب حرکت و جابجایی سریع تر دندان ها بدون درد یا ناراحتی شوند.

 

Do orthodontics and implants together

در مواردی که فرد دارای دندان از دست رفته باشد نیز می توان از درمان ارتودنسی استفاده کرد. در این حالت ارتودنسی موجب حفظ فضای مناسب برای کاشت دندان و ایمپلنت می شود.

اولویت ایمپلنت و ارتودنسی

همانطور که از مطالب قبل می توان برداشت کرد، گاهی برای زیبایی دندان ها نیاز است که چندین روش درمانی انجام شود. ایمپلنت و ارتودنسی دو روش رایج برای زیبایی و ترمیم دندان ها هستند. اما نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که کدام یک از روش دارای اولویت هستند. ایمپلنت با جایگذاری دندان در فک موجب بازسازی دندان های از دست رفته می گردد. ارتودنسی نیز باعث تراز شدن دندان و کاهش به هم ریختگی آنها می شود. هر کدام از روش ها با اینکه دارای عملکرد متفاوت هستند، گاهی می توانند در جهت تقویت و تکمیل یکدیگر استفاده شوند. در واقع گاهی ممکن است ایمپلنت و ارتودنسی با یکدیگر انجام شوند تا نتیجه دلخواه حاصل گردد.

شرایط لازم برای انجام ایمپلنت و ارتودنسی به صورت همزمان

هنگامی که فردی برای اصلاح دندان های خود به ارتودنتیست مراجعه می کند، دندانپزشک با مشاهده عکس های رادیوگرافی دندان و فک فرد، مشخص می کند که آیا برای ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان است یا خیر. به عنوان مثال اگر فردی برای انجام ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان داشته باشد، ممکن است بعد از انجام ارتودنسی فضای خالی که در اثر کشیدن دندان ایجاد شده است به طور کامل پر نشود. در این حالت علاوه بر تحت تاثیر قرار گرفتن زیبایی دندان، فاصله ایجاد شده ممکن است موجب شود که دندان ها فضای مناسب برای حرکت را در اختیار داشته باشند و مجددا موقعیت آنها تغییر کند. بنابراین نیاز است که فاصله ی ایجاد شده در فک به وسیله ایمپلنت و کاشت دندان پر شود. بنابراین با تشخیص ارتودنتیست ممکن است هر دو عمل ایمپلنت و ارتودنسی انجام شوند.

 

Implant implantation

مزایا و تاثیرات ایمپلنت و ارتودنسی بر یکدیگر

همانطور که اشاره شد ایمپلنت و ارتودنسی می توانند به عنوان دو روش مکمل برای زیبا کردن و ترمیم دندان ها استفاده شوند. در این قسمت به مزایا و تاثیراتی که هر یک از این دو روش بر یکدیگر می گذارند اشاره می کنیم :

• ایمپلنت، پایه لازم برای تجهیزات ارتودنسی :

درمان ارتودنسی زمانی می تواند موثر واقع شود که گشتاور نیروی لازم برای حرکت دندان ها را ایجاد کند. برای اینکه تجهیزات ارتودنسی این نیرو را ایجاد کنند، نیاز به دندان های قوی دارد. اگر فرد دندان های خود را از دست داده باشد، نیاز است که ابتدا از ایمپلنت برای کاشت دندان استفاده شود. سپس درمان ارتودنسی شروع شود.

• ارتودنسی فضای لازم برای کاشت دندان را ایجاد می کند :

اگر فرد دارای دندان های فاصله دار باشد و یا دارای به هم ریختگی شدید باشد، می تواند با ارتودنسی علاوه بر حل این مشکلات، فضای لازم جهت عمل کاشت ایمپلنت را نیز فراهم کند. در این حالت از شلوغی و به هم ریختگی دندان و فک کاسته شده و درمان ایمپلنت به شکل راحت تر و ساده تری انجام می شود.

• از بین بردن فضای های خالی دندان با استفاده از مینی ایمپلنت :

گاهی بر اثر ارتودنسی و یا کشیدن یکی از دندان ها، بعد از اتمام دوره ارتودنسی، ممکن است فضای خالی کوچکی در فک ایجاد شود. در این حالت می توان با استفاده از مینی ایمپلنت ها این فضای خالی را پر کرد تا زیبایی دندان ها حفظ گردد.

پس در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون نحوه تاثیرات ایمپلنت و ارتودنسی می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for دکتر خرازی
1 نظرات
Avatar for دکتر خرازی

[…] ترمیم یا جایگزین کردن آن ها از روش های مختلفی مانند ایمپلنت، روکش، بریچ و… استفاده خواهد […]