دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 3:08 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

انواع ارتودنسی

از جمله مواردی که این روز ها بسیار از آن استقبال می شود انواع ارتودنسی ثابت می باشد که امروزه قابل استفاده است. براکت های انواع ارتودنسی ثابت توسط چسب دندان به سطح دندان شما می چسبد. محل گره سیم های نازکی که به براکت ها متصل هستند حلقه های الاستیک یا رنگی می باشند که بدین ترتیب عمل درمان آغاز می شود.

انواع ارتودنسی

با انواع ارتودنسی بیشتر آشنا شوید

در دنیای دندانپزشکی انواع ارتودنسی به سه دسته متحرک، ثابت، نامرئی و  تقسیم بندی می شوند.
دسته اول: ارتودنسی متحرک
لوازم ارتودنسی متحرک چیست؟
وسایل ارتودنسی متحرک طوری هستند که می توان آن ها را از دهان خارج کرد زیرا به دندان ها متصل نمی شوند. آنها متناسب با دهان شما و برای کمک به درمان ارتودنسی شما ساخته شده اند. آنها می توانند سو نتیجه گیری های ساده را اصلاح کنند. ارتودنتیست شما ارتودنسی متحرک شما را ایجاد می کند.
به طور کلی، این نوع از ارتودنسی به دو گروه تقسیم می شود، گروه اول برای حرکت دادن ساده دندان ها بسیار مناسب است. گروه دوم جهت حرکت دادن فک (فک پایین و فک بالا) مناسب است. 

زمان ایده آل برای انجام درمان ارتودنسی متحرک جهت تصحیح ناهنجاری های فک در طی دوران بلوغ و قبل از پایان جهش رشدی دوران بلوغ می باشد یعنی تقریبا سن 12 – 10 سالگی.
در انواع ارتودنسی متحرک از ابزاری چون پیچ، فنر جهت فشار آوردن به دندان ها استفاده می شود.
حرکت دامنه دار را می توان در انواع ارتودنسی متحرک مشاهده کرد. این نوع از ارتودنسی علاوه بر مزیتی که دارد در درمان های پیچیده و همین طور در درمان انواع ارتودنسی ثابت تاثیر گذار است.

ارتودنسی دندان

مزایای لوازم ارتودنسی متحرک

 امروزه استفاده از وسایل انواع ارتودنسی متحرک مانند الاینر های شفاف نسبت به گذشته که خیلی محدودتر بود دارای مزایای زیر است:

در صورت درد یا وضعیت غیر قابل تحمل، می توانید آن ها را به طور موقت بیرون بیاورید.
جهت تمیز کردن می توانید آن ها بیرون بیاورید.
در صورت نیاز به حرکت، نسبت به انواع ارتودنسی ثابت راحت تر هستند.
در صورت موقعیت های حساس اجتماعی، می توانید آنها را بیرون بیاورید.
ارزان قیمت هستند.
کمتر به چشم می آیند.
معایب ارتودنسی متحرک
استفاده از انواع ارتودنسی متحرک دارای معایبی است: متخصص ارتودنسی بهترین دستگاه را با توجه به تغییر شکل دندان و فک به شما پیشنهاد می دهد. برخی از مشکلات دندان توسط انواع ارتودنسی متحرک درمان می شوند و سایر مشکلات نیاز به ارتودنسی ثابت دارند.
دسته دوم: ارتودنسی ثابت
انواع ارتودنسی ثابت
از جمله مواردی که این روز ها بسیار از آن استقبال می شود انواع ارتودنسی ثابت می باشد که امروزه قابل استفاده است. براکت های انواع ارتودنسی ثابت توسط چسب دندان به سطح دندان شما می چسبد. محل گره سیم های نازکی که به براکت ها متصل هستند حلقه های الاستیک یا رنگی می باشند که بدین ترتیب عمل درمان آغاز می شود.
مدل های مختلفی از انواع ارتودنسی ثابت وجود دارد که از براکت های فلزی گرفته تا براکت های شفاف می باشند. ارتودنتیست توسط انواع ارتودنسی ثابت دندان ها را به طور دقیق به موقعیت دلخواه منتقل می کند.
نسبت به آزمایشاتی که صورت گرفته مشخص شده است که پزشک معالج کنترل بیشتری به انواع ارتودنسی ثابت نسبت به دیگر انواع ارتودنسی دارد.
معمولاً دوره درمان انواع ارتودنسی ثابت با توجه به شدت می تواند از شش ماه تا سی ماه به طول بیانجامد.
پزشک معالج تشخیص می دهد که هر هشت هفته یک بار بیمار برای چک کردن ارتودنسی به مطب مراجعه کند.

در انواع ارتودنسی ثابت بعد از طول دوره درمان، نگهدارنده جهت ثابت نگه داشتن دندان ها به بیمار ارائه می شود. اگر از این نگهدارنده ها به درستی استفاده نشود یا به کلی استفاده نشود امکان برگشت دندان ها به حالت اولیه و بی نظمی در آن بسیار است و دندان ها کج می شوند.
در طول درمان ارتودنسی ، رعایت استاندارد عالی بهداشت دهان و بهداشت دندان (از طریق کنترل دقیق رژیم غذایی) به توصیه تیم ارتودنسی ما ضروری است.

ارتودنسی دندان

معرفی ابزار ارتودنسی ثابت

در انواع ارتودنسی ثابت ابزار آن از رایج ترین وسایلی هستند که امروزه برای درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار می گیرند. همانطور که از نام آن ها پیداست، به دندان ها متصل می شوند و توسط بیماران قابل جدا شدن نیستند.

در انواع ارتودنسی ثابت اجزایی که به کار برده می شوند:
براکت
اتصالات
باندهای مولار
Archwires
تجهیزات کمکی
دسته سوم: ارتودنسی نامرئی

انواع ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی یک نوع از درمان است که قابلیت جا به جایی را دارند ولی قابل مشاهده نیستند. این نوع یکی از گزینه های مورد علاقه اکثر بزرگسالان و نوجوانان است. 

در این نوع از درمان ارتودنسی اغلب می توان زمان درمان بسیار کمتری را تجربه کرد.

ارتودنسی

ایده این است که دندان ها با قرار دادن براکت های نامرئی خاص معروف به aligners ، به آرامی در موقعیت خود قرار می گیرند. در این نوع از ارتودنسی از ماکت استفاده می شود که کاملا به درخواست بیمار و سفارشی است. با توجه به شدت نامرتبی دندان ها پزشک متخصص تشخیص می دهد که دو هفته از ست اول استفاده و سپس به ست بعدی برود. دندانپزشک با توجه به معاینات جهت کنترل و میزان صافی و کجی دندان ها درمان را شروع می کند.

انواع ارتودنسی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]