دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 7:28 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

ارتودنسی با براکت های همرنگ دندان

امروزه روش های نوینی در حوزه دهان و درمان به وجود آمده است که هر یک از این روش ها توانسته اند ایرادات روش های سنتی را پوشش دهند. برای مثال می توان از براکت های همرنگ دندان به عنوان یک روش نوین در حوزه دندانپزشکی نام برد که توانسته است تحولات عظیمی را در ارتودنسی ثابت به وجود آورد.

براکت های همرنگ در ارتودنسی ثابت

استفاده از ارتودنسی ثابت به عنوان یک روش بسیار موثر در درمان ناهنجاری های دندان ها شناخته می شود. اما گاهی برخی افراد از انجام این روش خودداری می کنند و تمایل به استفاده از روش های جایگزین مانند ارتونسی متحرک دارند. علت این موضوع را می توان استفاده از براکت های فلزی در این نوع ارتودنسی دانست. با توجه به وجود چنین مشکلی، در سال های اخیر شرکت های تولید کننده این محصول اقدام به تولید براکت های همرنگ دندان کرده اند تا به این ترتیب این مشکل را از سر راه بیماران بردارند.

استفاده از براکت های فلزی به سبب ظاهر نامناسبی که برای افراد به وجود می آورند، طرفدار چندانی ندارند. این در حالی است که براکت های همرنگ دندان هیچ گونه دیدی نداشته و در واقع این براکت ها در داخل دهان بیمار دیده نمی شوند و زیبایی ظاهری بیمار نیز به این ترتیب حفظ می شود. به همین دلیل است که امروزه شاهد طرفداران بی شمار این نوع براکت ها هستیم.

با بیان مطالب فوق ممکن است این سوال برای شما به وجود آید که با وجود روش هایی مانند ارتودنسی متحرک چه نیازی به براکت های همرنگ دندان می باشد؟ در پاسخ به این سول باید گفت که برخی از ناهنجاری های دندان ها فقط با استفاده از ارتودنسی ثابت رفع می شوند. در واقع ارتودنسی ثابت قابلیت درمان هر نوع ناهنجاری دندان ها را دارد ولی این قابلیت در ارتودنسی متحرک وجود ندارد. به عبارت دیگر، ارتودنسی متحرک روشی برای درمان ناهنجاری های سطحی دندان ها می باشد.

ارتودنسی ثابت با استفاده از براکت های همرنگ دندان

براکت همرنگ دندان چیست؟

براکت همرنگ دندان نوعی از براکت های به کار برده شده در ارتودنسی ثابت می باشد که برای ساخت آن از سرامیک یا پلاستیک های شفاف به جای فلز استفاده شده است. این نوع براکت ها برای اولین بار در سال 1980 به بازار عرضه شدند و توانستند جایگاه ویژه ای را به دست آورند. این روش درمانی که به عنوان یک روش نوین در حوزه دندانپزشکی شناخته می شود می تواند همان عملکرد براکت های فلزی را داشته و چه بسا مزایای آن بیشتر از براکت های فلزی است. یکی از مشهود ترین مزایای این نوع براکت ها ظاهر مناسب آن می باشد.

معمولا این نوع براکت ها در ارتودنسی ثابت برای دندان های جلویی که در معرض دید هستند استفاده می شوند و برای دندان های پشتی از همان براکت های فلزی استفاده می کنند. البته بهتر است برای تشخیص این مورد با پزشک معالج خود مشورت داشته باشید. ذکر این نکته نیز ضروری است که قیمت براکت های همرنگ دندان بالاتری از براکت های فلزی می باشد و علت آن را می توان استفاده از مواد اولیه متفاوت در ساختار آن بیان کرد.

ترکیب براکت همرنگ دندان و براکت فلزی

نحوه مراقبت از براکت های همرنگ دندان در ارتودنسی ثابت

معمولا این تصور بین افراد وجود دارد که براکت های همرنگ دندان از مقاومت کمتری نسبت به براکت های فلزی برخوردار می باشند. اما باید بگوییم که چنین تصوری اشتباه بوده و اگر نکات مراقبتی مربوط به ارتودنسی ثابت به درستی رعایت شود مشکلی از لحاظ مقاومتی در این نوع براکت ها به وجود نخواهد آمد. با توجه به تفاوتی که بین براکت همرنگ دندان و براکت های فلزی وجود دارد، حتما تفاوت هایی هم در نحوه مراقبت از آن ها وجود خواهد داشت که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • براکت های همرنگ به دلیل ظاهر شفافی که دارند بیشتر از براکت های فلزی در معرض تغییر رنگ هستند. بنابراین لازم است با دقت بیشتری از این براکت ها مراقبت کرد. حتما روزی دوبار دندان ها را با دقت بالا مسواک بزنید تا از تغییر رنگ براکت ها پیشگیری نمایید.
  • همان طور که گفته شد براکت های همرنگ دندان از مقاومت خوبی برخوردار می باشند، اما ذکر این نکته به این معنا نیست که مقاومت آن در حدی است که به هیچ وجه آسیب نبیند. به همین دلیل لازم است در خوردن غذا های سفت نهایت احتیاط را داشته باشید.
  • حتما هر 6 ماه یک بار برای جرم گیری دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید. علت این موضوع را می توان این گونه توضیح داد که با توجه به مشکل بودن مسواک زدن براکت های همرنگ دندان، معمولا دندان ها به طور کامل تمیز نمی شوند و بعد از گذشت مدتی امکان پوسیدگی دندان ها و بیماری های عفونی وجود دارد. به همین دلیل لازم است با استفاده از جرم گیری تمام آلودگی های موجود را از بین برد.

ارتودنسی ثابت دندان

معایب ارتودنسی ثابت با براکت های همرنگ دندان

همان طور که می دانید هر روش درمانی در کنار مزایایی که دارد،  معایبی هم خواهد داشت. به همین دلیل لازم است قبل از اقدام به استفاده از هر روش درمانی، با مزایا و معایب آن آشنایی داشته باشید تا با دید روشن اقدام به انتخاب نمایید. ارتودنسی ثابت با براکت های همرنگ هم به عنوان یک روش درمانی از این موضوع مستثنی نبوده و معایبی را می توان برای آن در نظر گرفت. از جمله مهم ترین معایب این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه ی این روش نسبت به روش های دیگر مانند براکت های فلزی بیشتر می باشد.
  • طول دوره درمان در این روش بیشتر از روش های دیگر است و طبیعتا برای افرادی که می خواهند در زمان کمتری به نتیجه ی دلخواه خود برسند، مناسب نخواهد بود.
  • این نوع براکت ها نسبت به براکت های فلزی حساس تر و شکننده تر بوده و به همین دلیل باید با دقت بیشتری از آن ها مراقبت کرد. علاوه بر این مسواک زدن و استفاده از نخ دندان در این روش از اهمیت بیشتری نسبت به روش های دیگر برخوردار می باشد و باید وقت بیشتری را برای این کار اختصاص داد.
  • با توجه به شفاف بودن براکت های همرنگ امکان تغییر رنگ آن ها و ایجاد لکه های زرد بر روی آن ها وجود دارد و همین موضوع نیاز به جرم گیری را افزایش می دهد. علاوه بر این، نیاز به مواردی همچون جرم گیری دندان ها به نوبه ی خود نیز می تواند باعث افزایش هزینه های درمانی شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]