دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 12:36 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

درمان ارتودنسی در کودکان

ارتودنسی در کودکان شاخه‌ای از دندانپزشکی اطفال است که به طور خاص با بریس و اینویزیلاین سر و کار دارد. ارتودنسی کودکان به رسیدگی پیرامون مشکلات دندانی و ناهنجاری های فک برای کودکان سنین ۷ تا ۱۰ سال می پردازد. متخصصان ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان برای رفتار ویژه با کودکان آموزش دیده‌اند. این متخصصان نه تنها پیرامون درمان ارتودنسی تخصص کسب کرده‌اند بلکه از نظر اخلاقی نیز به شکلی آموزش دیده اند که بتوانند نوسانات خلقی کودکان را در حین درمان تحمل کرده و به شکلی با آن‌ها رفتار نمایند که ترس آن‌ها از بین برود و درمان نتیجه بخش باشد.

انواع مختلفی از تجهیزات برای ارتودنسی در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. لازم است والدین پیرامون تفاوت بین این روش ها اطلاعاتی کسب کنند تا بتوانند بهترین شیوه درمانی را با کمک متخصص، برای فرزند خود انتخاب نمایند. در ادامه به انواع روش‌های درمانی ارتودنسی در کودکان می پردازیم و مزایا و معایب هر کدام را به طور کامل شرح می‌دهیم.

 

Orthodontic for children with braces

 

انواع تجهیزات ارتودنسی در کودکان

متخصص ارتودنسی برای اصلاح چیدمان دندان ها و بهبود ناهنجاری‌های فک می تواند از وسایل متعددی بهره ببرد. موارد زیر جزو رایج ترین تجهیزات ارتودنسی هستند:

 

بریس های سرامیکی برای ارتودنسی در کودکان

یکی از بهترین گزینه های پیشنهادی برای ارتودنسی در کودکان بریس های سرامیکی هستند. بریس های سرامیکی ظاهری مانند بریس های فلزی سنتی دارد، اما به جای فلز از قطعات سرامیکی ساخته می شوند. به همین دلیل برای کودکان راحت تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این استفاده از بریس های سرامیکی بر اعتماد به نفس کودکان تاثیر منفی نمی گذارند. زیرا تقریبا نامرئی بوده و استفاده از آن ها توجه دیگران را جلب نمی کند.

والدین می‌توانند برای کودکان خود از بریس های همرنگ دندان استفاده کنند تا با دندان های کودک هم‌خوانی داشته باشد. این به کودک کمک می‌کند تا هنگام صحبت کردن و لبخند زدن در جمع، اعتماد به نفس خود را حفظ کند. به همین دلیل معمولاً کودکان استفاده از بریس های سرامیکی را به بریس های فلزی ترجیح می دهند. با این حال بریس های سرامیکی قیمت بالاتری نسبت به نمونه فلزی آن دارند و به همین دلیل ممکن است برخی از افراد به سراغ این بریس ها نروند و از همان بریس های فلزی استفاده نمایند. از سوی دیگر برخی از مصرف‌کنندگان حتی به سراغ بریس های سرامیکی نیز نمی‌رود و در عوض راه‌حل‌های جدیدتر و پیشرفته‌تری را ترجیح می‌دهند. مانند بریس های زبانی و اینویزیلاین. البته استفاده از شیوه های پیشرفته هزینه بیشتری را به همراه خواهد داشت اما می‌توان گفت که نتایج آن‌ها اطمینان بخش تر است.

 

Orthodontics with ceramic braces

 

بریس های زبانی

ارتودنسی در کودکان در چند دهه گذشته با تحولات بسیاری روبرو شده است. بریس های زبانی یا لینگوال یکی از بهترین راه حل های ارائه شده برای درمان ارتودنسی در کودکان است. بریس های زبانی در پشت دندان ها قرار می گیرند و در آن ناحیه پنهان می مانند. استفاده از این بریس های مخفی سبب می‌شود که اعتماد به نفس کودک افت نکرده و تأثیر منفی بر روی تعاملات او به وجود نیاورد.

به همین دلیل بسیاری از متخصصان صنعت ارتودنسی و دندانپزشکی اطفال توصیه می‌کنند که برای درمان ارتودنسی از بریس های زبانی استفاده شود. با این حال برخی از شرایط خاص برای دندان ها ممکن است سبب شود که استفاده از بریس های زبانی چندان مناسب نباشد. اگرچه این وسیله طبی به شیوه‌ای مشابه بریس های معمولی عمل می کند، اما ممکن است در برخی موارد نادر باعث آسیب دیدگی لثه شود. پس لازم است قبل از هرگونه اقدام درمانی وضعیت دندان های کودک مورد معاینه قرار بگیرد و طبق نظر متخصص ارتودنسی برای درمان اقدام شود.

Lingual braces Orthodontic

اینویزیلاین برای کودکان

اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی برای اصلاح فرم دندان‌ها طراحی شده است. به طور معمول بزرگسالان تمایل دارند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند. زیرا استفاده از این وسیله در مکان های عمومی، هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن مشکلی را برای فرد به وجود نمی‌آورد. زیرا فرد به راحتی می تواند آن را از دهان خارج کرده و سپس مجدداً در دهان قرار دهد. بنابراین لازم است فرد تعهد و نظم خاصی را در دستور کار خود قرار دهد تا فرایند درمان نتیجه بخش باشد. زیرا خارج کردن اینویزیلاین از دهان، فراموش کردن استفاده از آن و یا هرگونه وقفه در استفاده از این وسیله درمانی می‌تواند فرآیند درمان را طولانی‌تر کند.

حال این سوال پیش می‌آید که آیا استفاده از اینویزیلاین برای کودکان مناسب است یا نه؟ در جواب این سوال می‌توان گفت در صورتی که احتمال می دهید کودک شما از سر کنجکاوی و یا بازی گوشی ارتودنسی نامرئی را از دهان خارج کند و یا به آن آسیب بزند، بهتر است راه های دیگری را برای درمان ارتودنسی برگزینید. اما در حالت عادی استفاده از اینویزیلاین می تواند اثرات مثبتی بر ناهنجاری های دندان داشته باشد.

 

Invisalign Orthodontic Aligners Night Guard

 

نوارهای لاستیکی

در صنعت ارتودنسی به نوارهای لاستیکی، الاستیک نیز می‌گویند. این محصول طبی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیروی بیشتری برای حرکت دادن دندان‌ها و فک لازم باشد. مزیت استفاده از نوارهای لاستیکی این است که کودک می تواند رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید. به همین دلیل کودکان در استفاده از آن مشکلی نخواهند داشت.

 

Elastic bands Orthodontic

 

هدگیر برای ارتودنسی در کودکان

برخی از افراد می توانند برای اصلاح فک و دندان از هدگیر استفاده کنند. این وسیله از پشت سر به بریس ها متصل می‌شود و همچنین قابل باز کردن خواهد بود. از هدگیر نیز مانند نوارهای لاستیکی در مواقعی استفاده می‌شود که نیرویی اضافه برای حرکت دادن دندان‌ها و فک مورد نیاز باشد.

 

Headgear Orthodontic

 

نگهدارنده یا ریتینر

استفاده از نگهدارنده ها سبب می شود که پس از برداشتن بریس ها، بتوانند دندان ها را در محل مناسب خود نگه دارند. با استفاده از ریتینر می‌توانید از جابجایی دندان‌های خود و بازگشت به وضعیت قبلی جلوگیری نمایید. برخی از نگهدارنده ها ممکن است قابل جابجایی باشند و برخی دیگر ثابت. برخی از مدل های نگهدارنده از پلاستیک شفاف و برخی دیگر از سیم های فلزی ساخته می شوند. پس از پایان درمان ارتودنسی و برای ثابت نگه داشتن جایگاه مناسب دندان ها و فرم تغییر یافته آن‌ها، متخصص ارتودنسی از این نگهدارنده ها استفاده خواهد کرد.

 

essix and hawley retainer Orthodontic

چه زمانی بهتر است معاینه ارتودنسی در کودکان انجام شود؟

به طور کلی انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می‌کند که همه کودکان تا سن هفت سالگی توسط متخصص ارتودنسی ارزیابی شده و از نظر وضعیت فک و دندان ها مورد معاینه قرار گیرند. همچنین ارتودنتیست ها توصیه می کنند تا زمانی که دندان و فک کودک در حال رشد است نسبت به درمان مشکلات ارتودنسی در کودکان اقدام نمایید تا درمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بهترین نتیجه به پایان برسد. پس در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون معاینه ارتودنسی در کودکان می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for دکتر خرازی
5 نظرات
Avatar for دکتر خرازی

[…] مشکلات زیادی در موقعیت دندان ها می گردد. بنابراین سنین نوجوانی از 7 تا 17 سالگی بهترین زمان برای انجام ارتودنسی است. در این زمان فک در […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] بخشند. با این حال، باید بدانید که درمان اوربایت در کودکان آسان‌تر است، زیرا رشد فک‌ در آنها به پایان نرسیده و […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] کند. البته دقت داشته باشید، این نوع روش درمانی عموما در سنین 14 تا 16 سالگی برای بانوان و 17 تا 21 سالگی برای آقایان، قابل اجرا نیست. […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] زدگی دندان هاست. اغلب دندان های نیش در افراد مخصوصا در کودکان و نوجوانان دچار بیرون زدگی می شود. قبل از درمان ارتودنسی نیاز است […]

Avatar for دکتر خرازی

[…] فرآیند رویش دندان ها در کودکان تفاوت قابل توجهی در وجود، عدم وجود و شدت علائم مرتبط با […]