Warning: curl_setopt(): Establishing tcp connections on remote port 8000 has been disabled for security reasons. in /home/drparvi1/domains/drparvinkharazi.com/public_html/wp-includes/Requests/src/Transport/Curl.php on line 443 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/drparvi1/domains/drparvinkharazi.com/public_html/wp-content/plugins/deeper-comments/lib/social-login/social-login-bws.php on line 75 ارتودنسی ثابت چیست؟ - دکتر پروین خرازی
دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 16, 1403 10:02 ب.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

ارتودنسی ثابت چیست؟

زیبایی دندان ها و ظاهر مناسب آن ها به یکی از دغدغه های مهم به خصوص برای جوانان تبدیل شده است. به همین دلیل استفاده از این نوع روش های درمانی به شکل چشمگیری افزایش یافته است. یکی از این روش ها که سابقه ای طولانی دارد استفاده از ارتودنسی ثابت می باشد.

ارتودنسی ثابت دندان ها

ایجاد طرح لبخند زیبا یکی از دغدغه های مهم برای افرادی است که دچار ناهنجاری های دندان هستند. از همین رو استفاده از روش هایی که به از بین بردن این ناهنجاری ها کمک کند، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. یکی از این روش ها ارتودنسی ثابت می باشد. ارتودنسی ثابت روشی برای درمان ناصافی دندان ها می باشد. علت این موضوع که به آن پسوند ثابت داده اند را می توان این گونه توضیح داد که، امکان جابجایی دستگاه های ارتودنسی توسط بیمار در این روش  وجود ندارد.

در روش ارتودنسی ثابت دستگاه هایی با نام براکت بر روی دندان ها قرار می گیرند که این دستگاه ها با اعمال نیرویی مناسب می توانند منجر به حرکت دندان ها و قرار گرفتن آن ها در جای مناسب خود شوند. روند درمان در این روش کند بوده اما نتیجه ی دریافتی کاملا تضمین شده می باشد. حرکت دندان ها در این روش را می توان چیزی حدود یک میلی متر در ماه تخمین زد. بنابراین ماهی یک بار ویزیت برای بیمار لازم است تا پزشک معاینات لازم را انجام داده و در صورت نیاز تغییراتی را بر روی براکت ها به وجود آورد.

ارتودنسی ثابت

مراحل درمان ارتودنسی ثابت

معمولا هنگامی که صحبت از دندانپزشکی می شود نوعی استرس و اضطراب در همه ی افراد به وجود می آید. در رابطه با ارتودنسی ثابت هم همین موضوع صادق است و معمولا افراد نیازمند به این روش، نوعی استرس و اضطراب دارند. شناخت مراحل درمانی ارتودنسی می تواند تا حدودی از این نوع استرس ها جلوگیری نماید. از همین رو در ادامه به بررسی مراحل درمانی این روش خواهیم پرداخت.

1_ مشاوره و معاینه: در قدم اول لازم است به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت دندان های شما را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد. سپس با توجه به شرایط شما نوع ارتودنسی مورد نیاز را تعیین کرده و مزایا و معایب این روش را به شما بگوید تا با دیدی روشن اقدام به انتخاب روش درمانی خود نمایید.

2_ قالب گیری: یکی از مهم ترین مراحل استفاده از ارتودنسی ثابت مرحله ی قالب گیری آن می باشد. در این مرحله دندانپزشک قالب گیری از دندان ها را انجام می دهد تا به این ترتیب وضعیت اولیه دندان ها ثبت شوند.

3_ تصویر برداری: در این مرحله طبق تشخیص دندانپزشک باید عکس دندان ها به یکی از روش های رادیولوژی و یا فتوگرافی گرفته شود. در واقع با استفاده از این روش ها پزشک می تواند به وضعیت ریشه ی دندان ها دسترسی داشته و سلامتی دندان ها را مورد بررسی قرار دهد و در صورت نیاز به ترمیم آن ها بپردازد.

4_ قرار دادن براکت ها: پس از انجام قالب گیری و عکس برداری کار قرار دادن براکت ها بر روی دندان ها آغاز می شود. معمولا انجام این کار در روش ارتودنسی ثابت حدود 2 ساعت زمان می برد. دقت در قرار دادن براکت ها یکی از عوامل مهم در موفقیت این روش می باشد.

اصلاح ناهنجاری های دندان ها

انواع ارتودنسی ثابت

با توجه به این که ناهنجاری های مربوط به دندان ها طیف گسترده ای را به خود اختصاص می دهند، دسته بندی های مختلفی در این حوزه صورت گرفته است که هر یک با ویژگی هایی که دارند در نوع خاصی از ناهنجاری های دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی سه نوع دسته بندی برای انواع ارتودنسی ثابت وجود دارد که به قرار زیر می باشند:

1_ ارتودنسی لینگوال:این نوع ارتودنسی به سطح داخلی دندان ها متصل شده و همین نحوه ی اتصال باعث شده است که براکت ها قابل رویت نباشد. هزینه ی این روش نسبت به روش های دیگر بسیار بالا بوده و معمولا درصد کمی از بیماران از این روش استفاده می کنند. علت بالا بودن هزینه ها در این روش را می توان مربوط به هزینه های آزمایشگاهی و افزایش زمان جراحی دانست.

2_ ارتودنسی با براکت های فلزی: یکی از مرسوم ترین انواع ارتودنسی ثابت استفاده از براکت های فلزی می باشد که احتمالا همه ی شما آن را از نزدیک مشاهده کرده اید. این روش در بین عموم مردم به روش سیم کشی دندان ها نیز معروف می باشد. در این روش براکت ها از جنس استیل بوده و برای اتصال آن ها بر روی دندان ها از مواد کامپوزیتی استفاده می شود. در طراحی براکت ها از یک سیم قوسی استفاده شده است که به براکت ها بسته شده و کار تثبیت آن را انجام می دهد. با پیشرفت مراحل درمان این سیم ضخیم تر می شود تا نیروی وارد شده بر روی دندان ها بیشتر شده و جابجایی آن ها به راحتی انجام گیرد.

3_ ارتودنسی با براکت های سرامیکی: گاهی به جای استفاده از براکت های فلزی از براکت های سرامیکی استفاده می شود. این نوع براکت ها به رنگ دندان بوده و از این جهت ظاهری خوشایند و زیباتری را برای شما به وجود می آورند. ارتودنسی ثابت سرامیکی به اندازه ی ارتودنسی فلزی موثر بوده و می تواند اصلاح ناهنجاری های دندان ها را با بالاترین کیفیت انجام دهد. معمولا از این نوع ارتودنسی برای دندان های پایین استفاده نمی شود چرا که امکان آسیب به دندان ها هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن وجود دارد.

ارتودنسی ثابت فلزی

مزایای ارتودنسی ثابت

هر روش درمانی مزایا و معایبی دارد که همین مزایا و معایب در اکثر موارد معیاری برای انتخاب می باشد. از این جهت ارتودنسی ثابت هم به عنوان یک روش درمانی مستثنی نبوده و مزایا و معایبی برای آن در نظر گرفته شده است که از جمله مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این نوع ارتودنسی علاوه بر اصلاح ناهنجاری های دندان ها سهم مهمی در تامین سلامت و بهداشت دهان و دندان دارد.
  • استفاده از این روش خطر ابتلا به بیماری های عفونی مربوط به لثه را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.
  • در روند درمانی این روش نیاز به هیچ کمک و همراهی نیست.
  • اطمینان کامل از دریافت نتیجه ی مطلوب یکی از مهم ترین مزایای استفاده از ارتودنسی ثابت می باشد. هر چند ممکن است روند درمان کمی طولانی شود اما این اطمینان برای شما وجود دارد که نتیجه ی دلخواه خود را کسب خواهید کرد.

ویژگی های ارتودنسی ثابت

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]