دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 30, 1403 2:36 ق.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی

هر چیزی که باید راجع به ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی بدانید

ناقرینگی های صورت انواعی از اختلالات رایج به شمار می روند که می توانند از مشکلات خفیف دندان ها گرفته تا ناهنجاری های گسترده‌ ای که کل صورت و جمجمه را در بر بگیرند، متغیر باشند. این اختلالات معمولاً نتیجه‌ی نقایص مادرزادی هستند، اگرچه که گاهی اوقات می تواند در اثر ضربه و یا در نتیجه‌ی درمان تومورهای دوران کودکی نیز ایجاد شود. اما آیا ناقرینگی صورت درمانی دارد؟ بله، ارتودنسی یکی از روش های درمانی رایج این مشکل است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی آشنا کنیم. اما قبل از هر چیز اجازه دهید بررسی کنیم شرایطی که این مشکل و درمان آن برای افراد مبتلا به ارمغان می آورد چه هستند.

Facial asymmetry-Facial deformity

ناقرینگی صورت می‌تواند از مشکلات خفیف دندان ها گرفته تا ناهنجاری‌های گسترده‌ ای که کل صورت و جمجمه را در بر بگیرند، متغیر باشد.

 

شرایطی که افراد مبتلا به ناقرینگی صورت تجربه می کنند.

مهمترین شرایطی که افراد مبتلا به ناقرینگی صورت تجربه می کنند، عبارت اند از:
  • اختلاف بین اندازه یا موقعیت قرارگیری فک بالایی و پایینی.
  • مبتلا شدن به مشکل مال اکلوژن.
  • بایت نامناسب.
  • ظاهر بد شکل دندان و صورت.
  • به خطر افتادن عملکرد فک در اثر بروز مشکلاتی در عضلات و مفاصل.
  • مشکل در خوردن غذاهای خاص.
  • آسیب به لثه و کام در اثر بایت ضربه ای.
  • اختلالات گیجگاهی-فکی.
  • مشکلات گفتاری.

 

درمان ناقرینگی صورت چگونه می تواند کمک کننده باشد؟

درمان ناقرینگی صورت می تواند باعث:
  • بهبود عملکرد دهان به طور مثال توانایی گاز گرفتن و جویدن شود.
  • بهبود ظاهر صورت و دندان ها شود.
  • بهبود درازمدت کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان شود.
  • بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و عملکرد روانی شود.

تا به اینجا با شرایط و نحوه‌ی درمان آشنا شدیم، حال اجازه دهید ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی را مورد بررسی قرار دهیم.

 

چگونه بریس های به کار رفته در درمان ارتودنسی می توانند شکل صورت را تغییر می دهند؟

در صورت مبتلا بودن به ناقرینگی های صورت، مواردی که فک بالا یا پایین با سرعت‌های متفاوتی از یکدیگر رشد کنند و یا مشکلات مربوط به موقعیت فک، بریس‌های به کار رفته در درمان ارتودنسی می‌توانند چهره‌ی نامتقارن را با تراز کردن فک‌ها و دندان ها، و در نتیجه به تعادل رساندن ویژگی‌های صورت، اصلاح کنند. اما چگونه؟

در مورد ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی می توان گفت که بریس ها می توانند باعث بروز فشار ملایم و ثابتی شوند که فرآیندی طبیعی در بدن را به نام بازسازی استخوان تحریک می کند. طی این فرایند استخوان و بافت، شکسته خواهد شد به دندان ها اجازه داده می شود در جهتی که سیم های بریس آنها را هدایت می کنند حرکت کنند. همانطور که دندان ها به موقعیت ایده آل خود حرکت می کنند، لب ها و در نتیجه نمایه‌ی کلی صورت شما نیز به همراه آنها تغییر خواهند کرد.

  • در ناهماهنگی و ناقرینگی های شدید تر فک‌ و صورت، بریس‌ها را با وسایل کمکی ای مانند نوار لاستیکی جفت می کنند. این ها به حرکت راحت تر فک کمک می‌کنند تا قوس‌های بالای و پایینی به درستی کنار هم قرار گیرند.

Bone stimulation and regeneration in orthodontics

در ارتباط با ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی می توان گفت که بریس ها می توانند باعث بروز فشار ملایم و ثابتی شوند که فرآیندی طبیعی در بدن را به نام بازسازی استخوان تحریک می کند.

 

هر کس منحصر به فرد است!

در ارتباط با ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی توجه داشته باشید نتایج منحصر به فرد خواهند بود. به طور مثال، برای نگرانی های اسکلتی و مسائلی که شدت متوسط تا بالایی دارند، تغییرات صورت شما بعد از استفاده از بریس های ارتودنسی چشمگیرتر خواهد بود. از طرف دیگر به طور مثال اگر دندان‌هایتان کمی کج باشد اما بایت طبیعی داشته باشید، تغییرات به وجود آمده بسیار جزئی خواهند بود. برای برخی از بیماران، تغییرات اندکی در صورت به وجود خواهد آمد و بیشتر تمرکز بر دندان ها خواهد بود اما برای برخی دیگر، بهبود شرایط کلی صورت در واقع بخش مهمی از برنامه درمانی است.

 

نقش مداخله‌ی زودهنگام در اصلاح عدم تقارن صورت.

هنگام بحث در مورد ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی مهم است که به خاطر داشته باشید که اگر بهبود صورت بخشی از هدف درمان باشد، مداخله‌ی زودهنگام می تواند امری بسیار کلیدی باشد. برای برخی از ناهنجاری‌های اسکلتی، مانند اوربایت یا آندربایت شدید، اگر بیمار هنوز در حال رشد باشد، می‌توان خیلی راحت‌تر فک را دستکاری کرد. علاوه بر این می توان بهتر رشد را هدایت و خط فک را با بریس یا وسایل مربوطه ثابت کرد.

 

اگر صورت به حداکثر رشد خود رسیده باشد باز هم می توان از ارتودنسی برای حل مشکل کمک گرفت؟

بله می توان. اگرچه که مداخله زودهنگام در درمان ناقرینگی های صورت بسیار موثر است، اما اگر بزرگسال هستید، این بدان معنا نیست که نمی‌توان از بریس‌ها برای رفع مشکلات تان استفاده کنید. در واقع هیچ وقت برای لبخند و صورتی که دوستش دارید دیر نیست.

 

  • برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این موضوع می توانید نگاهی نیز به مقاله‌ی “مقاله ای برای آشنایی با نحوه رشد فک و صورت از تولد تا بزرگ سالگی” بپردازید.

Transparent braces orthodontic treatment

هیچ سنی برای استفاده از درمان ارتودنسی دیر نیست.

 

ارتودنسی در فاز اول درمان ناقرینگی صورت استفاده می شود.

در فاز اول درمان مشکلات ناقرینگی صورت، بر اصلاح ارتوپدی و هدایت رشد فک با استفاده از ارتودنسی تمرکز می شود. بریس ها و دیگر موارد مربوط به کار رفته با تغییر اندازه، موقعیت و یا حتی شکل فک می توانند چهره نامتقارن را به صورت موثری ثابت کنند. علاوه بر این، ارتودنسی فضایی را برای رویش صحیح دندان های دائمی نیز در کودکان ایجاد خواهد کرد.

 

مثال هایی از شرایط مربوط به ناقرینگی صورت و درمان های آن در ارتودنسی

اکنون که می‌دانیم چگونه بریس‌ها می توانند شکل صورت را تغییر دهند، اجازه دهید به بررسی چند مثال از مشکلاتی که این روش می تواند درمان کند بپردازیم.

 

  1. درمان اوربایت

زمانی که دندان های فک بالایی با دندان های فک پایینی همپوشانی دارند به اصطلاح اوربایت اتفاق می افتد. تقریباً همه افراد درجاتی از اوربایت دارند، اما زمانی که فضای بین دندان های بالایی و پایینی خیلی زیاد است، درمان ارتودنسی می تواند کمک کننده باشد. باشد.

 

  1. درمان آندربایت

فردی که دچار آندربایت است، هنگامی که دهانش را می بندد، دندان های پایینی او جلوی دندان های بالایی قرار می گیرند. ارتودنسی می تواند باعث رفع ناهماهنگی بین فک بالا و پایینی و برخورد صحیح دندان های با یکدیگر و ایجاد تعادل در نیمه‌ی پایینی صورت شما شود. همچنین می تواند باعث شود که اجزای صورت شما متناسب تر و چانه‌ی شما نیز تیزتر به نظر برسد.

Treatment of underbite by means of orthodontics

درمان آندربایت به وسیله‌ی ارتودنسی

  1. درمان اپن بایت

زمانی که دندان های بالا و پایینی اصلاً به هم نرسند گفته می شود که فرد دچار اپن بایت است. اپن بایت معمولاً دندان های جلویی را درگیر می کند. همچنین همانطور که می توانید تصور کنید، هنگام بستن دهان، لب ها برای پوشاندن دندان ها باید کشیده شوند. این موضوع واقعاً می تواند ظاهر و چهره‌ی شما را تحت تاثیر قرار دهد و هنگام جویدن و گاز زدن غذا مشکلاتی ایجاد کند. ارتودنسی فضای بین قوس بالا و پایین را می‌بندد و به دندان های جلویی کمک می کند با دندان های بالایی تماس پیدا کنند.

 

  1. درمان کراس بایت

آخرین موضوعی که در این مقاله در ارتباط با ناقرینگی صورت و درمان‌های آن در ارتودنسی به آن می پردازیم درمان کراس بایت است. کراس بایت زمانی اتفاق می‌افتد که فقط برخی از دندان‌های پایینی در جلوی دندان‌های بالایی قرار گیرند. برای انواع خاصی از کراس بایت ها می توان مشکل را اغلب با جابجایی فک به یک طرف جبران کرد. این کار که به وسیله‌ی درمان ارتودنسی انجام می شود، به فک‌ها کمک می‌کند به مکان‌های ایده‌آل خود منتقل شوند. در نتیجه‌ی این عمل صورت متقارن‌تر می شود و لب‌ها با بقیه قسمت‌های صورت هماهنگ‌تر به نظر خواهند رسید.

در صورت هرگونه سوال و یا ابهام پیرامون ناقرینگی صورت و درمان‌های آن در ارتودنسی  می توانید هم اکنون با همکاران و دوستان ما از وب سایت  خانم دکتر پروین خرازی، در ارتباط باشید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
0 نظرات

No Comment.