دکتر پروین خرازی
امروز: اردیبهشت 30, 1403 0:23 ق.ظ
مطب تخصصی ارتودنسی
مطب تخصصی ارتودنسی
دکتر پروین خرازی

سن ارتودنسی

سن ارتودنسی

معمولا یکی از سوالات متداولی که در رابطه با ارتودنسی دندان وجود دارد، سن مناسب برای انجام آن می باشد. در رابطه با این سوال بحث های مختلفی بین پزشکان و متخصصان این حوزه وجود دارد. اما اگر بخواهیم به صورت علمی به بررسی سن ارتودنسی بپردازیم باید بگوییم با توجه به این که در سن بلوغ استخوان ها در حالت رشد هستند، استفاده از ارتودنسی می تواند بهترین تاثیر را داشته باشد.

 در واقع با توجه به این که استخوان ها در این سن بیشترین میزان رشد را دارند، استفاده از ارتودنسی می تواند به رشد آن ها جهت داده و اختلالات و ناهنجاری های فک و دندان را از بین ببرد. البته ذکر این موضوع به این دلیل نیست که در سنین بالاتر نمی توان از این روش درمانی برای از بین بردن ناهنجاری های دهان و دندان استفاده کرد، بلکه منظور ما این است که بیشترین اثرگذاری این روش در سن بلوغ است و در سنین دیگر به مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز خواهیم داشت.

سن مناسب ارتودنسی

اولین معاینه ارتودنسی دندان در چه سنی باید انجام شود؟

سن ارتودنسی به بخش های مختلفی تقسیم بندی می شود که یکی از مهم ترین آن ها سن معاینه برای تشخیص نیاز به ارتودنسی می باشد. انجمن ارتودنسی آمریکا به عنوان یک انجمن معتبر در دنیا سن مناسب برای اولین معاینه ارتودنسی را 7 تا 10 سالگی بیان کرده است. شاید بیان این عدد برای شما کمی شوک برانگیز باشد. اما باید بگوییم هر چه سن تشخیص استفاده از این روش پایین تر باشد درمان آن نیز موفق تر خواهد بود.

با تشخیص به موقع نیاز بیمار به ارتودنسی، سن ارتودنسی نیز مشخص می شود و در واقع پزشک با توجه به معایناتی که انجام می دهد می تواند سن مناسب برای انجام این کار را تشخیص دهد. علت این موضوع که سن 7 سالگی به عنوان سن مناسب برای تشخیص زمان ارتودنسی انتخاب شده را می توان این گونه توضیح داد که در این سن اولین دندان آسیاب بزرگ شروع به رشد می کند و در واقع با رشد این دندان روابط بین فک، دندان ها و صورت مشخص می شود.

سن ارتودنسی در بزرگ سالان

نشانه های نیاز کودک به ارتودنسی

قبل از این که پزشک بخواهد در رابطه با سن ارتودنسی کودکان تصمیم گیری کند، باید در قدم اول به بررسی این موضوع بپردازد که آیا کودک نیاز به انجام ارتودنسی دارد یا خیر. برای تشخیص این موضوع پزشک باید شرایط دهان، دندان و فک بیمار را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد و در صورت نیاز سن ارتودنسی را مشخص نماید. از جمله مشکلاتی که باعث به وجود آمدن نیاز کودک به ارتودنسی دندان می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دندان های شیری کودک خیلی زود و یا خیلی دیرتر از موعد بیفتند.
  • در صورت تنفس کودک از دهان
  • مکیدن طولانی مدت انگشت شست
  • دشواری در جویدن غذا
  • قرار گرفتن نامناسب دندان ها بر روی یکدیگر
  • نرسیدن دندان ها به یکدیگر
  • دندان قروچه و یا قفل شدن دندان ها

سن ارتودنسی در بزرگسالی

حال که با سن ارتودنسی در زمان کودکی آشنا شدید ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا بعد از گذشتن سن رشد یا همان سن بلوغ هم می توان از روش ارتودنسی برای رفع ناهنجاری های دندان ها استفاده کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله این امکان حتی برای افراد بزرگسال هم وجود دارد. اما نکته ای که در چنین افرادی وجود دارد این است که معمولا درمان ناهنجاری های دندان های چنین افرادی با پیچیدگی های بسیاری رو به رو خواهد بود.

علاوه بر این، در رابطه با سن ارتودنسی افراد بزرگسال باید گفت: سن مناسب زمانی است که رشد فک و دندان ها به پایان خود رسیده باشد و لثه ها از سلامتی کامل برخوردار باشند. چرا که در غیر این صورت نه تنها ناهنجاری های دندان ها رفع نخواهد شد، بلکه ممکن است مشکلات جدی تری مانند عفونت دندان و لثه نیز برای فرد به وجود آید. افرادی که در سن بزرگسالی قصد انجام ارتودنسی را دارند حتما باید تحت نظر پزشکی متخصص و با تجربه باشند و چند جلسه را به دریافت مشاوره از پزشک خود اختصاص دهند.

برای آشنایی بیشتر با مشکلات ارتودنسی به دو مقاله ی “آشنایی با مشکلات ارتودنسی ” و ” مهم ترین عوارض انجام ارتودنسی ” مراجعه کنید.

هزینه های ارتودنسی

مزایای ارتودنسی به موقع

تشخیص سن ارتودنسی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در واقع تشخیص به موقع استفاده از این روش درمانی مزایایی دارد که از جمله مهم ترین این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ارتودنسی به موقع از به وجود آمدن آسیب‌های جسمی و روحی که ناشی از نامرتبی دندان‌ها می باشد، پیشگیری می‌کند.
  • مرتب شدن دندان‌ها از تمسخر هم‌سن‌و‌سالان در محیط مدرسه و یا در جمع های دوستانه جلوگیری می کند و در واقع باعث افزایش اعتماد به نفس در فرد می شود.
  • احتمال آسیب دیدگی دندان‌ها به خصوص درزمان ورزش کردن یا بازی کاهش می‌یابد.
  • استفاده از ارتودنسی به موقع باعث صاف و یک دست شدن دندان ها می شود که همین موضوع رعایت بهداشت دهان و دندان را با سهولت رو به رو می کند و از ابتلا به بیماری های دهان و دندان جلوگیری می نماید.

سن ارتودنسی را چه کسی تشخیص می دهد؟

معمولا همه ی ما در برخورد با پزشکانی که در حوزه دهان و دندان به فعالیت می پردازند نام دندان پزشک را نسبت می دهیم. اما همان طور که در حوزه پزشکی با پزشک عمومی و پزشک متخصص رو به رو هستیم، در حوزه دندانپزشکی هم همین موضوع وجود دارد. بنابراین برای تشخیص سن ارتودنسی لازم است به یک متخصص ارتودنسی که در این حوزه تحصیلات خود را به پایان رسانده است، مراجعه نمایید.

چنین افرادی به طور تخصصی در این حوزه به فعالیت می پردازند و با دقت بیشتری می توانند زمان و نحوه ی استفاده از ارتودنسی دندان را برای شما مشخص نمایند. متخصص ارتودنسی فردی است که توانایی انجام فعالیت هایی همچون جرم گیری دندان ها، پرکردن دندان ها، درمان دندان درد و موارد دیگر را نیز دارد، اما فعالیت های مربوط به ارتودنسی را به طور تخصصی تر انجام می دهد. بنابراین برای تشخیص سن ارتودنسی بهتر است به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید، پس فرصت را از دست ندهید و برای درمان ناهنجاری های دندانی خود به مطب دکتر پروین خرازی مراجعه کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]